Bakning & recept

Bebisbröd

12 september, 2017

IMG_0239Hej fina ni! Hoppas ni stannar kvar här trots att det ekar tomt ibland, vi har haft en vecka med lite sjukdomar, tandkli och annat pyssel. Och om kvällarna har jag helt enkelt varit för trött för att öppna datorn. Eftersom jag vill och kommer lägga ner mycket tid på att inläggen ska vara fina och hålla högre kvalité så fungerar det ju inte att blogga från mobilen för det mesta. Men trots det kanske ni vill fortsätta titta in här ibland?

Har bakat och testat lite olika bröd på sistone och det här är bebisbrödens svar på filmjölkslimpan. Som tur är så gav H tummen upp. Brödet är gluten och laktosfritt, utan salt och socker.

Du behöver:
1 deciliter havremjölk,
2 klippta osvavlade aprikoser
2 deciliter vatten
1 tesked rapsolja + lite till formarna
1/2 tesked bikarbonat
1/2 deciliter grötmix
1 matsked nyponmjöl
1 deciliter hirsflingor
1/2 deciliter majsmjöl

IMG_0240

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Klipp aprikoserna i små bitar, blanda med havremjölk, vatten och rapsolja. Ha sedan i bikarbonat, grötmix och alla mjölsorterna och rör ihop till en ganska kletig deg. Pensla formen eller formarna (jag har små minibrödformar) med lite rapsolja och klicka i degen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter tills bröden är torra när du kontrollerar med en sticka. Låt svalna en stund i formarna innan du tar upp dem.

IMG_0241

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sofi 27 september, 2020 at 12:05

  Hej
  Håller på att baka bebisbröd. Har bytt ut hirsflingor mot boveteflingor. Står att degen ska bli ganska kletig. Men min blir väldigt lös. Kan det bero på boveteflingorna eller stämmer måttangivelserna?
  Mvh/Sofi

  • Reply Tuva 27 september, 2020 at 12:56

   Om den är som en lite lösare havregrynsgröt är det nog helt okej. Ibland sväller degen en stund efteråt också. Men om den inte gör det så prova att ha i nån matsked extra. Kan vara olika uppsugningsförmåga på olika flingor. Huvudsaken är att brödet blir bra konsistens efter gräddning. Ibland får man helt enkelt prova sig fram lite .

  Leave a Reply