Mat & recept

Allt på samma plåt

30 maj, 2017

IMG_0138 Det bästa jag vet är att laga sånt som kan tillagas på samma plåt i ugnen. Det går snabbt att förbereda, det blir minimalt med disk och det sköter sig själv en bra stund vilket ger tid till annat, typ bebis.

Så här gjorde jag den här plåten en vanlig tisdag:

Marinerade kycklinglårfilé i olja, soja, ketchup + kryddor och stekte lite snabbt i pannan innan allt hamnade på en plåt tillsammans med en stor sötpotatis, en ask champinjoner, två röda lökar, en ask körsbärstomater och 1/2 kruka basilika. Sen fick allt stå inne på 175 grader tills kycklingen blev 70 grader (mätte med termometer), så himla smidigt och M sa att det var det godaste jag lagat på länge. Till åt vi en yoghurtsås med citron men skyn som blev var så god så det hade egentligen inte behövts!
IMG_0139

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply