Bakning & recept

Brownies!

15 mars, 2018

Hej härliga torsdag! Hoppas ni mår bra, själv håller jag nog på att bli förkyld (igen)?! Vad är det med denna februari månad kan en ju undra, nästan alla jag känner är eller har varit alternativt kommer bli sjuka. Hinner liksom aldrig återhämta mig innan nästa grej är på G. Försöker hinna träna och äta så bra som möjligt just nu så är himla glad att veckans träning avklarades i tisdags. För det lär inte bli någon mer denna vecka om jag inte orkar mig iväg på söndag om jag mår bättre. Men känner jag mig själv rätt så njea, kommer inte att hända. Sova får jag helt enkelt hinna med någon annan gång för jag har så mycket jag vill göra just nu. Tänkte i alla fall att jag skulle bjuda er på ett recept på supersmarriga brownies som jag bakade i helgen när vi hade fikabesök.  Det är såna där ”nyttiga” varianter som jag vet att vissa av er hatar. Men tänker att ni får försöka framea om, för mig handlar det inte om att ta godis och göra det nyttigt. Men det här är ju brownies som innehåller mer nyttigheter än vanliga så hur ska en göra då? De blev väldigt goda även om ja, fick ju såklart höra att ju inte smakade som vanliga brownies, konstigt? Jag lägger ingen värdering i det och äter gärna vanliga brownies också, är ni med? De innehåller i alla fall inget gluten, inte ens mjöl, inga mejeriprodukter och inget vanligt socker.

Ingredienser:

Ger 12 bitar

  • 1 tetra färdigkokta svarta bönor.
  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 matsked kokosolja med smak + 1/2 matsked till toppingen
  • 2 matskedar chiafrön
  • 1 deciliter rå kakao
  • 1 matsked lönnsirap eller agave
  • 1 kryddmått salt
  • 1 tesked vaniljpulver
  • 1/2 dl kokossocker
  • 5 urkärnade dadlar
  • 150 gram mörk choklad (70 %) + cirka 50 gram extra att ha ontop!

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Klä en ugnsform med bakplåtspapper cirka 25×20 centimeter, mindre om du vill ha riktigt tjocka brownies.
Skölj bönorna noga och mixa tillsammans med kokosolja, dadlar, lönnsirap och ägg till en slät smet. Blanda chiafrön, kakao, salt, vanlijpulver och kokossocker och blanda ner i smeten. Smält chokladen i micron eller över vattenbad och låt svalna en stund innan du blandar i den. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna innan du smälter den återstående chokladen med lite kokosolja som du sen ringlar över dina brownies. Skär i bitar och ät med vispad kokosgrädde, mums!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply