Frukost

Caféfrukost

26 oktober, 2015

IMG_6907
En grå måndagsmorgon, det var mörkt ute och det drog kyligt från balkongdörren. Känslan av att inte riktigt ha vaknat satt kvar i kroppen. Jag läste någonstans att vi behöver förbereda oss bättre på måndagar och känslan som kommer. Vi vet ju att den infaller varje vecka så egentligen borde det inte vara så svårt? Jag brukar göra extra god frukost, gå upp lite tidigare så att jag kan ta det lugnt och ta fram kläder och packa matlåda kvällen innan. På så sätt blir det mindre stressigt och en liten skönare start på veckan.

I morse startade jag med en caféfrukost som för mig tveklöst innebär avokadomacka, ni vet sån där macka som finns på Kaffeverket, Greasy Spoon och Pom & Flora och som kostar alldeles för mycket där men som är svinlätt att göra hemma. Det behövs bara ett gott bröd, detta bakade jag i helgen (recept kommer), mogen avokado, flingsalt och chiliflakes. Ändå är det så gott, passade även på att göra en bärig smoothie av blåbär, hallon, kvarg, mjölk, en halv banan och lite honung. Den blev krämig och ganska söt och passade fint denna morgon med lite müsli.

Hur startar ni måndagar?
IMG_6909
IMG_6908

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Elin 26 oktober, 2015 at 10:14

    Jag tycker att det är så svårt med banan i smoothie. Å ena sidan ger det en bra sötma och krämighet men jag tycker att bananen har en tendens att ta över smaken totalt, oavsett hur lite man tar.

    • Reply Tuva 26 oktober, 2015 at 10:34

      Håller helt med! Har jättesvårt för antydan till bruna bananer och äter de helst när de precis övergått från gröna till gula, då smakar de dessutom mindre 🙂 Annars är fryst mango en bra sötmahöjare som även ger bra krämighet i smoothie.

    Leave a Reply