Bakning & recept

Chokladbrownies

25 augusti, 2016

IMG_8610Har på riktigt letat efter det perfekta receptet på kladdkaka och brownies i flera år. Det finns inte, kanske är det min ugn? Kanske är det något annat men jag har inte hittat något som både ser perfekt ut och som smakar gott.

De flesta recept som visar fina kladdiga kladdkakor som enligt mig har perfekt konsistens eller sega brownies levererar helt enkelt inte smakmässigt. Det är så himla synd, nu menar jag alltså inte att de andra ser fula ut men smakar gott för det är ju oviktigt utan snarare att de ser för torra ut, för kladdiga, för hårda eller för okletiga ut och då provar jag ju inte receptet. Kanske borde jag det?

För ett tag sedan hittade jag ett recept på brownies där jag hade höga förhoppningar för det innehöll tex olja istället för smör, en större mängd kakao och massa chokladknappar, en kombo jag inte tidigare provat men icke. Den blev till och med likt bilderna från receptet jag hittade men smakmässigt var det en katastrof. Smakade typ ingenting, hade konstig konsistens och var helt enkelt inte god. Så jag gav alltså bort en hel plåt brownies?

Här ser ni den ofärdiga plåten innan gräddning, bevarade mig alltså från att fota slutresultatet eftersom jag ändå inte tänkte skriva om det.

MEN ni kanske kan hjälpa mig att hitta det perfekta receptet på chokladbrownies? Finns det där ute någonstans? Något ni testat som är riktigt chokladigt, smakar mycket choklad, har en mjuk och kletig men inte för kladdig konsistens? Hit me! Ser detta som mitt mission!IMG_8609

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Amanda 25 augusti, 2016 at 22:11

  Jag har gjort två helt himmelskt goda kladdkake-bakningar du måste pröva!! Dröm i mun! Så chokladigt att man är tvungen att jämna ut det med vaniljglass 😂😂👍🏽😻☝🏼️

  http://amandaessen.blogg.se/2014/august/domino-mudcake.html

  http://www.svagtillstark.com/sahar-star-det-till/

 • Reply Andrea 26 augusti, 2016 at 15:48

  Jag är äggallergiker men har trots detta hittat ett, vad jag hört även av icke-äggallergiker, recept på en kladdkaka som smakar riktigt bra och lever upp till namnet! Kladdigt innehåll och segt yttre. Receptet går även att göra helveganskt om det önskas. Bifogar det nedan:

  • 150 gram margarin
  • 2 msk sirap, ljus
  • 3.5 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1.25 dl vatten, eller mjölk eller grädde

  Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ner sirapen. Blanda socker, mjöl och kakao, antingen ner i smöret och sirapen eller i en separat bunke, det ska blandas iallafall! Häll i vätskan sist. Häll i smeten i en form och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter, ytan ska koka och ingenting ska fastna om man doppar en potatissticka.

 • Leave a Reply