Om ni gillar kokos kommer ni gilla de här kokospralinerna! De innehåller inget raffinerat socker och är både laktos-och mjölkfria om en skippar mjölkchokladen. Dessutom är det superenkla att göra. Jag gav bort några stycken i en ask till svärisarna och hade resten till fikat efter vårt julbord.
Du behöver:
- 1/2 tetra kokosmjölk (ca 2 dl), köp aldrig den i konservburk!
- 200 gram kokosflingor
- 1/2 tesked vaniljpulver
- 1 matsked honung eller agave
- 150 gram mörk choklad
- 1 matsked kokosolja
- ca 50 gram mjölkchoklad (valfritt) till toppingen
Så här gör du:
Ställ kokosmjölken i kylen cirka en timma innan. Blanda den översta tjocka delen från kokosmjölken med kokos, vaniljpulver och honung. Spara resten till en gryta eller frys in.
Tryck ut in en bakpappersklädd form, ca 20×25 cm. Låt stå i frysen i minst 1 timme. Dela sedan i bitar och rulla till bollar, de kan behöva tina lite. Du behöver trycka ihop dem ganska ordentligt för att de inte ska falla i sär.
Smält chokladen i vattenbad och låt den kallna lite innan du doppar bitarna i chokladen så att de täcks. Strö antingen över lite kokosflingor eller smält mjölkchoklad och drizzla över. Låt sedan stelna i kylen. Supergoda ihop med en kopp kaffe.
No Comments