Mat & recept

Dagens gröna!

29 mars, 2017

IMG_9824Hej på er! Av någon anledning vill jag alltid börja med att skriva om vädret så tänkte försöka bryta den trenden i dag. Har lite brist på inspiration just nu och lagar typ samma grejer känns det som. Hinner verkligen inte läsa några mattidningar eller kolla foodspoo längre vilket inte är så konstigt men ja lite trist. Jag älskar ju grön mat och blir glad av att äta det så när inspirationen tryter är denna gröna soppa en räddare i nöden. Det finns mer med gröna soppor än den  goda smaken. De går att göra helt vegetariska, är klimatsmarta och oftast supernyttiga!

Har ju tidigare skrivit om min variant med grönkål och broccoli här men denna innehåller istället broccoli och spenat och örter. Det kanske ni inte har tänkt på men persilja och basilika är svingott att mixa ner i soppor. IMG_9825Tips på gröna soppkombos är:

  • grönkål + broccolistjälk
  • basilika, spenat, persilja & broccoli
  • blomkål + broccoli
  • gröna ärtor + broccoli
  • spenat, purjolök, broccoli

Bara att koka ihop i god buljong (jag gillar kung markattas) och smaksätta med det du gillar. Tex timjan, dragon, chili, ingefära, vitlök, vanlig lök och sen mixa med CF, grädde eller kokosmjölk.

Toppa med lite god olja, lite stekta grönsaker eller ett kokt ägg för protein. Servera med en god avokadomacka för att maxa din gröna måltid!IMG_9831

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply