Mat & recept

En tjejmiddag

31 januari, 2016

Hade på riktigt en värlsbäst kväll i går! Det betyde också att jag är rätt trött i dag men så värt. Bjöd alltså hem mitt lilla gäng som hållit ihop sen högstadiet på middag. Lyckades lura iväg karln så att vi kunde husera fritt hehe. Har inte haft någon riktig lust att laga mat på sistone så nu tänkte jag att jag skulle försöka ordentligt. En trerätters fick det bli!
Eftersom jag gärna får in bröd i min matlagning (älskar bröd) så var det givet att baka ett gäng frallor. Blev lite smålycklig över att de blidde så fina!
IMG_7636Dukade sen bordet med mitt finaste porslin som jag vill köpa ännu mer av och kommer från House doctor. Hade köpt lite olika blommor och fixat med ljus och nya servetter.

IMG_7643
Och på menyn stod:

Förrätt:
Hel ugnsbakad rotselleri med mandel, trattkantareller, brynt smör och parmesan.

Varmrätt:
Fisk och skaldjurssoppa med lax, räkor och tomat och vin.

Efterrätt:
Vit chokladpudding med limemarinerade bär med citronmeliss och krispigt flarn.

IMG_7650Och här har vi rotsellerin som blev så himla god (om jag får sägat själv). Har egentligen bara hört om att det här ska vara gott och var tvungen att testa. Och om det var?! Receptet kommer nog upp senare i veckan, riktig lyxmat kändes det som i alla fall. Kan bero på mängden smör men smör är ju så gott så.

IMG_7654
Här ser ni fiskgrytan som innehöll samma vin som vi drack till, den innehöll morot, palsternacka och favoriten fänkål och förstås fisk i form av lax. Funderade på att ha i fler fiskar men varför det när det är lax som är godast? Receptet på den har jag också lovat att skriva ut men tipset är förstås massa god fond och grädde + CF!

IMG_7658Efterrätten blev också rätt tjusig och var med flit ganska liten för att en inte skulle bli sådär supermätt. Lite besviken på flarnet som inte blev jämt gräddat bara, *minuspoäng* men det var ju på något sätt ugnens fel? Eller vad vet jag, är ju ingen mästare på flarn.

IMG_7661Efteråt satt vi kvar i flera timmar och typ pratade-pratade-pratade och det är det fina med nära vänner. Det tar aldrig slut, vi hade dessutom inte setts alla fyra på jag vet inte hur länge. Så välbehövligt och jag känner mig så uppladdad med positiva känslor efter den här helgen!

Hur har er helg varit?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Alice 31 januari, 2016 at 20:45

  Brödet såg ljuvligt ut! Har du receptet på det?:)

 • Reply Eva 3 april, 2016 at 18:38

  Hej, söker bra recept på naturligt glutenfritt bröd utan bovete, din frallor såg så himla goda ut och jag undrar om de är utan bovete, och om man kunde få recept i så fall.

  • Reply Tuva 6 april, 2016 at 13:12

   Hej!
   Har faktiskt inte bakat utan bovete men kan tänka mig att det går bra att ersätta med rismjöl/havremjöl/potatismjöl blandat. Testa 🙂

  Leave a Reply