Bakning & recept

Ett misslyckat bröd

23 augusti, 2015

IMG_5834
Att baka är ju egentligen mest siffror och kemi men ändå himla spännande och kul. För mig är det ett sätt att få utlopp för kreativitet och kunskap på samma gång. Men ibland misslyckas även jag (ganska ofta faktiskt) när jag provar nya saker som jag inte vet exakt hur de fungerar.

Att misslyckas är något som jag tycker är ganska jobbigt och svårt, särskilt när det gäller saker som jag faktiskt anser mig vara ganska bra på. Men att misslyckas är också att lära sig och att bli bättre även om det är svårt att se i stunden. Ingen blir bra på något bara sådär, det finns alltid hårt arbete bakom. Kom ihåg det när något går dåligt, våga stanna upp och analysera varför, är känslan rimlig? Varför gick det inte som planerat?

Här är ett exempel på ett brutalt misslyckat bröd som antagligen blev överjäst och innehöll för mycket vätska. Hårt och ihåligt och kompakt och ogräddat på samma gång. Det ser nästan läskigt ut. Är dock väldigt nyfiken på om det hade fungerat med mindre jästid och som frallor? Hade de då blivit bra? Det enda sättet att ta reda på det är förstås att prova men jag tror ändå jag ska justera mängderna lite.
IMG_5835
IMG_5836
IMG_5837

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Frida 23 augusti, 2015 at 20:14

  Vilket bra inlägg!!
  Härligt att du vågar visa upp ett misslyckande !

  Kramar

  • Reply Tuva 23 augusti, 2015 at 21:26

   Bra att det uppskattas 🙂

 • Reply Imelda 26 augusti, 2015 at 19:09

  Men, inte du också. Glutenfritt ställer till det ganska ofta har jag en känsla av. Men men, vill man ha gott hembakat så är det bara att bita ihop och göra om igen. Tack för inspiration och goda recept!

 • Leave a Reply