Mat & recept

Fajitas!

22 augusti, 2016

IMG_8677Har jag berättat om min obessession med tacos? Jag vet inte om jag har det, men tacos är något jag tänker på och vill äta väldigt väldigt ofta. Gärna en gång i veckan och tro mig, det är ofta för mig. Jag gillar att variera mat och blir tokig om vi äter samma saker, klarar liksom inte av det. Men det är något med tacos som gör det så himla gott, komplext och perfekt. En måltid jag liksom inte tröttnar på i första taget.

Men här kommer en variant som är lite enklare och med vardagsanpassad och med kyckling istället. Nämligen fajitas, jag ska vara helt ärlig med att jag inte exakt vet vad det innebär men här är min tolkning av det i 5 steg.

IMG_8665-21. Strimla en gul och en röd paprika (ekologisk), paprika är nämligen en av de mest besprutade grönsakerna så ta hellre något annat om ni inte hittar/tycker det är för dyrt. Stek tillsammans med strimlad lök och vitlök. IMG_86672. Strimla lite god kycklingfilé eller lårfilé och ha ha i tillsammans med lite tacokrydda eller varför inte fajitakrydda och stek tills kycklingen är genomstekt. Alltså ni vet spiskummin, paprika, chili och sånt. Det kan gott puttra 10 minuter på låg värme och ska bli ganska krämigt så ha på mer vatten om det kokar bort. IMG_86683. Dags för dina tillbehör! Jag valde enkla saker som går snabbt, som hackade tomater, gräddfil, riven ost och hemgjord guacamole (det kunde jag inte vara utan). Denna snabbvariant innehåller dessutom bara mosad avokado, olja, citronsaft, vitlök, salt, peppar och honung och lite cayenne. Fixade dessa medan kycklingen värmdes ungefär.IMG_86704. Och såklart en stor kruka koriander! Älskar verkligen denna ört och hade en hemsk tid under min graviditet då jag inte tålde smaken av koriander?! Så himla knäppt men nu vill jag äta en igen. IMG_86735. Värm dina bröd i ugn eller ät med strimlad sallad eller ja båda om du vill det. Vi valde majstortillas och åt säkert tre stycken var. Så himla gott!

IMG_8675 IMG_8676

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply