Mat & recept

Fetaost-och melonsallad

5 juli, 2015

På sommaren och när det är så varmt som det är nu vill en ju helst bara äta sallad och helst med vattenmelon. Att fetaost är en bra kompis känner nog de flesta till men det finns så mycket mer gott en kan lägga till för att få en riktig pangsallad har ni kanske inte tänkt på? Här är min!

– Några skivor vattenmelon (just nu kostar den typ 5kr/kg så passa på)- kärnfri är förstås att föredra men annars är det bara att peta bort, dela i kuber och ner i en skål

– Det vita från en purjolök, i skivor

– 1/2 gurka, skalad och urkärnad i bitar

– En knäve eller kruka hackad bladpersilja + färsk oregano (om ni gillar den smaken)

– Ett gäng gula russin

– Ett gäng rostade solroskärnor

– 200 g fetaost skuren i kuber eller smulad

– En dressing av saften från 1/2 apelsin, en skvätt vinäger, lite olivolja och rapsolja (typ hälften hälften), salt + peppar och 1-2 msk hackad kapris (gör typ allt).

festaost och melonsallad feta melonsalladÄt med tex grillad kycklingfilé som ni innan plattat ut ordentligt och kryddat med något så simpelt som grillkrydda och lite gräddfil med salt, peppar och honung.

IMG_4457

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply