Mat & recept

Fisk – och skaldjur

18 juli, 2015

IMG_4977
Folk som inte äter fisk och skaldjur är svåra att förstå sig på tycker jag, det är ju så himla gott! Vem säger nej till smörstekt torsk, pestobakad lax, färska räkor, vinkokta musslor, ugnsgratinerad hummer eller stekt strömming? Eller för den delen örtbakad makrill?

Här på koster smakar det dessutom cirka hundra gånger mer och godare än någonstans, räkorna är lite av en specialitet och makrillen går att få pinnfärsk. Räkorna tillsammans med grönsaker och den där speciella såsen som svärmor gör och makrillen med massvis med örter, gräddig sås och nykokt färskpotatis.

IMG_4976
IMG_4978
IMG_4979

IMG_4980

IMG_4973

IMG_4974

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anna 19 juli, 2015 at 15:47

    Hej,
    Kan meddela att från mitt perspektivet som icke fiskätare, handlar det 100% om miljö och överfiske. Samt de ämnen som numera finns att återfinna i fiskar pga föroreningar, är inget man vill stoppa i sig..Fisk och skaldjur är väldigt gott dock:(

    • Reply Tuva 21 juli, 2015 at 13:35

      Tycker du tänker helt rätt! Överfisk är problematiskt och jag undviker som oftast att äta fiskar som visat sig innehålla mycket gifter.

    Leave a Reply