Mat & recept

Frittata

18 oktober, 2016

img_9031Brukar ni äta omelett eller frittata? Frittata är en sorts ugnsomelett där en tar lite vad som finns i kylen och slänger i, tyo. Tycker ändå det är en sjukt underskattat rätt för det blir alltid himla gott. Men har tänkt att det är lunch eller att det inte passat som middag men så fel jag hade då.

I denna hade lite överbliven kokt potatis, en lökbit, lite blandad kokt och rökt skinka och en ostkant som jag rev ner och så toppade jag med några lite mjuka tomater. Så himla enkelt och framförallt gott? img_9032Tror dock att det mesta hade blivit gott i men jag utgick i alla fall från 8 ägg och 2 deciliter mjölk (tog i för sig hälften grädde hälften mjölk). Stekte allt och hade på äggsmeten och gratinerade i ugnen i 15 minuter på 175 grader. Ett tips är att inte snåla på osten för det är ju det som är gott i.

Så hem och rensa kylen och gör detta till middag bums!img_9037 img_9038

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply