Bakning & recept

Fröknäcke

19 februari, 2016

IMG_7865IMG_7862I veckan bakade jag ett gäng fröknäcken/frökex vilket är superenkelt och gott. Dessa är glutenfria och nötfria och helt veganska.

Här kommer det superenkla receptet:
1 deciliter hela linfrön
1 deciliter sesamfrön, jag tog hälften svarta, hälften vita
1 deciliter solrosfrön
0,5 teskedar salt
0,5 deciliter melonkärnor
1,5 msk fiberhusk
1 matsked psyllumfrön
2 matskedar chiafrön
4 matskedar kokosfett utan smak
3 deciliter hett vatten
Flingsalt och pumpakärnor till garnering

Så här gör du: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla fröer och kärnor i en bunke. Häll på hett vatten och kokosfett så att det smälter och blanda runt så att allt blandas, låt svälla en stund. Bred ut på bakplåtspapper på en plåt, lättast är att lägga på plastfolie och pressa ut det. Strö över pumpakärnor och flingsalt och tryck ner dem lite. Grädda i mitten av ugnen i 60 min, jag vände på plåten efter 30 minuter för jämnare gräddning. Dela i mindre bitar och lätt på galler och låt ligga i ugnen på eftervärme i ytterligare 60 minuter. Förvara i en lufttät burk. Goda med ägg och majo eller avokado och havssalt.

IMG_7860 IMG_7864

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Grön smoothie! – Tant Tuva 5 mars, 2016 at 17:01

    […] skulle träna senare och inte ville dricka kaffe. Till frukost blev det dessutom mina goda frökex (recept här) med tomat och basilika och kokt ägg. Perfekt mejeri-och glutenfri […]

  • Leave a Reply