Mat & recept

God grönsallad

28 oktober, 2015

IMG_6920Vad tänker ni på när någon säger grönsallad? Eller bara sallad? Trädgårdssallad, tomatsallad? Romansallad? Det finns så många fruktansvärt tråkiga varianter av sallad där huvudingredienserna är den vitaste isbergssallad, de mest orangea tomaterna och den vattnigaste gurkan. Toppa det med lite salladskrydda och du upptäcker magi, nej inte?

Jag tycker vi ska återta grönsalladen och göra den till något gott och för mig får den gärna vara just grön. Det är något trivsamt med en sallad med få ingredienser i samma färgskala helt enkelt. Denna variant är till och med med isbergsallad (dock de gröna delarna).

Det här hade jag i:
– ett halvt litet salladshuvud som strimlades
– en liten påse babyspenat
– en ask krasse
– ett halvt äpple som skalades och delades i bitar
– en bit gurka som kärnades ur och hackades
– en liten näve pumpakärnor och melonkärnor
– olivolja, citron, vinäger och lite honung + salt & peppar

Supergod till köttfärs- eller bönbiffar, stekt kyckling och yoghurtdressing eller som sidosallad till linsgryta.

IMG_6921IMG_6917 IMG_6916

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply