Bakning & recept

goda chokladbollar

28 oktober, 2016

img_9108Gjorde en liten batch chokladbollar i veckan som blev himla smarriga och som blev dagens eftermiddagsfika tillsammans med en stor kopp chailatte. Har säkerligen skrivit om liknande förut men tänkte att ni ändå ville ha receptet på dessa!img_9104

Ingredienser
– 2 dl naturella cashewnötter
– 12 mjuka dadlar
– 2-3 matskedar raw kakao
– 1 kryddmått vaniljpulver
– 1 kryddmått salt
– 2 teskedar instant espressopulver eller 1 espresso
– 1-1/2 deciliter kokosflingor
– Kokosflingor eller kakao att rulla i
– 1 stor tesked kokosoljaimg_9105

Såhär gör du:
Jag blötlägger alltid mina nötter i minst 6 timmar. På så sätt blir det mycket jämnare smet och lättare att mixa. Men det är inget måste om en råkar gilla bitar. Jag tycker dock om när de är ganska jämna. Sen är det bara att skölja och mixa nötterna med dadlarna och kokosolja till en bra konsistens. Ha sen ner allt i en bunke och blanda i kakao, vanilj, salt och espresso. Ha sen i kokos till en bra konsistens. Kan vara lite lös men mängden kokosflingor kan behöva ökas om du har en vanlig espresso i. Jag tog pulver eftersom vi råkade ha det hemma + att det blir torrare.

Ställ sedan kallt någon timme för att sedan rulla små bollar som du antingen täcker med mer kokos eller kakao. Jag förvarar alltid mina i frysen och tar fram vid behov för de tinar på nolltid. Trevlig fredag!
img_9119

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Att hinna fika! – Tant Tuva 22 december, 2016 at 18:01

    […] på dessa godbitar hittar ni här och här och […]

  • Leave a Reply