Mat & recept Tuva

Grön curry med kyckling

3 mars, 2016

IMG_7961Vardagsmaten, ibland känns den hopplös, ibland enkel och ibland väldigt god. Jag tycker det är så svårt att variera sig. Särskilt när det finns en del begränsningar i vad en kan ha i. Vi äter ofta glutenfritt och det är ganska enkelt om en bara väljer bort pasta och bröd, den här rätten är även laktosfri vilket är bra för den som vill dra ner på mjölkprodukterna.  Den här kycklinggrytan är därför en återkommande favorit för oss, alldeles särskilt för att vi gillar koriander också.IMG_7960

Recept på superenkel kyckling med gröncurry:

  • 1 tetra kokosmjölk av bra kvalité
  • 3 matskedar gröncurrypasta
  • 2 matskedar kokossocker
  • 1 – 2 matskedar fisksås
  • 1 kruka koriander
  • 1 ask champinjoner
  • 4 kycklingfileér
  • 1 lime
  • 1 matsked kokosolja
  • 3 salladslökar
  • 1 röd chili

Gör såhär:
Hetta uppe en stekpanna med kokosolja och fräs currypastan. Det går att göra egen currypastan men det finns massor av bra färdiga att köpa, särskilt om du går till en asiatisk livsmedelsbutik. Vår kom från Aroy-d. Blanda ut med kokosmjölk, lite i taget. Häll i all kokosmjölk och lite vatten och låt koka ihop, smaka av med limesaft, fisksås och kokossocker. Det kanske låter mycket med två matskedar men det kan behövas för att dämpa styrkan, så ibland mer. Salta om det behövs. Strimla kycklingfiléerna och dela champinjonerna och ha i dem i såsen och låt koka tills kycklingen är genomstekt. Strimla chili, riv koriander och hacka salladslök och toppa grytan med chili, koriander och lök efter smak, servera med vanligt ris eller blomkålsris och en kvarts lime.

IMG_7959

IMG_7962

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Andrea 4 mars, 2016 at 19:48

    Åh den ser verkligen sådär vardagstrevlig ut! Måste prova! 🙂

    • Reply Tuva 6 mars, 2016 at 12:53

      Det tycker jag absolut att du ska 🙂

    Leave a Reply