Frukost

Grön energi

12 oktober, 2015

IMG_6575
Jag har lite otippat blivit en såndär person för förespråkar rawfood och gröna drinkar men det är så gott och känns som om det även gör gott. I helgen när jag träffade min nästan-syster (ni vet uppväxta tillsammans) och pratade om mat så försökte vi komma på ett bra ord för den nya livsstilen som växer fram. Mat från grunden, baserat på frukt, grönt, nötter, frön. Ja från växter. På engelska kallas det plantbased och växtbaserat låter inte lika bra men ni kanske förstår ändå? Till skillnad från veganismen så utesluter vi inget men vi baserar vår föda på mat från växtriket. Att sen lägga till ett ägg, en ekologisk kyckling eller en fin fårost ibland är alltså inga problem. Det är omfördelningen som är nyckeln, att utgå ifrån växterna och äta mer grönt. Det leder också, inte helt oväntat förstås till att kreativiteten ökar eftersom behovet av nya grönsaksrätter är stort. Att äta en grön frukost utan tillsatser av mejeriprodukter är förstås svårt när en är van vid gröt och mjölk som jag. Men jag har hittat en god drink som funkar, självklart med spenat, men även mango, kokosolja, lime och äpple.

Himla fint eller hur?
IMG_6577
IMG_6580

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply