Mat & recept

Gröna ärtbiffar med fetaost

20 oktober, 2017

IMG_0520

Happy friday!

Hur mår ni? Själv är jag rätt trött efter en rätt intensiv vecka, skönt med fredag med andra ord! Här hemma har vi några favoritlivsmedel som vi varierar och favoritgrönsaken just nu i hela familjen är grön ärta! Kanske inte så konstigt för det är ju himla gott med just ärtor.

Vi har ätit väldigt goda ärtbiffar tillsammans med fetaost så jag tänkte att ni säkert ville ha receptet. Dessutom är det himla bra eftersom ärtor är rika på både c-vitamin och folat som vi behöver få i oss för att må bra (särskilt kvinnor och barn). Och tillsammans med persiljan som är rik på både järn och c-vitamin så boostar den kroppen lite extra.

Ärtbiffar med fetaost:

  • 300 gram frysta gröna ärtor
  • 1 deciliter mandelmjöl
  • 1 deciliter vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1/2 kruka hackad persilja + lite extra till servering
  • 1 finhackad charlottenlök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör att steka i
  • 1 paket fetaost
  • Blandad sallad och avokado till servering

IMG_0518

Gör såhär:

  • Finhacka persilja och charlottenlök. Koka ärtorna i lättsaltat vatten i några minuter och häll av.
  • Mosa ärtorna, antingen för hand eller med en stavmixer och blanda med lök, persilja, ägg och salt och peppar.
  • Blanda i mandelmjöl och vetemjöl och låt svälla en liten stund.
  • Stek små plättar på medelvärme i en stor klick smör cirka 2-3 minuter på varje sida.
  • Servera biffarna tillsammans med smulad fetaost, lite extra persilja, en halv avokado och valfri sallad.

IMG_0521

Andra goda grejer med gröna ärtor är:

Ärtmos till tex stekt kyckling

Kokta ärtor, köttbullar, potatis och brunsås

Frysta ärtor i smoothie (istället för tex spenat)

Grön ärtsoppa med fetaost topping

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Filippa 8 januari, 2018 at 11:53

    För hur många personer är receptet?

  • Leave a Reply