Frukost

Hallonfrukost

5 november, 2015

IMG_7004

Det blev en liten ofrivillig bloggpaus pågrund av jobb som kom i vägen. Men nu är jag förhoppningsvis tillbaka lite grann. Har lite svårt att få tid till att laga och lägga upp, fota och ja tänka mat vilket är synd eftersom det ju är det bästa jag vet. Har tex gjort supergoda rawbollar som jag skrev om men inte hunnit ta ett kort pga alltid mörkt när jag kommer hem. Har bakat dessutom gjort proteinbollar med kokos och vassle som blev supergoda men som jag inte heller hunnit visa er? *Lovar bot och bättring*

Här är i alla fall min frukost för någon dag sen, gröt. Men inte vilken gröt som helst utan chiagröt vilket var första gången jag provade.  För två personer behöver du:

1 1/2 – 2 dl havregryn
2 matskedar chiafrön
2 kryddmått salt
5 dl vatten

Sen är det bara att blanda allt i en kastrull och koka på svag värme tills havregrynen är klara, ibland kan de behövas mer vatten. Jag åt min skål med färska hallon, torkade tranbär och naturella cashewnötter + lite mjölk. Chiafrönen gör, förutom att tillföra en mängd nyttigheter att GI-värdet sänkts och att du håller dig mätt längre. Enda fram till lunch skulle jag säga, så tiptop frukost såhär i höstmörkret.

IMG_7006 IMG_7007 IMG_7008 IMG_7009

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply