Bakning & recept

Havrekakor

25 februari, 2018

Härliga söndag! I dag skiner solen men det är svinkallt ute så vi har haft lite inomhusaktiviteter här på förmiddagen med balkongstäd, rensning, brödbak och vattenlek. En jättemysig förmiddag med andra ord, sen i eftermiddag ska vi ta oss iväg på familjefika och passa på att köpa med oss lite förnödenheter.

Som jag nämnde så är bakning en mysig inomhusaktivitet, och som jag verkligen gillar hehe. Så tänkte bjuda på ett recept på jättesmarriga kakor som dessutom går rätt snabbt att göra.

Du behöver:

  • 150 gram smör, gärna ekologiskt
  • 2 deciliter socker
  • 3 deciliter havregryn
  • 2 deciliter vetemjöl
  • 1 tesked salt
  • 1 tesked bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör och socker så att sockret smälter och tillsätt sedan resterande ingredienser.
  3. Rulla degen till bollar, ca 1 msk per kaka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje kaka lite lätt.
  4. Grädda i ca 10-10 min och rotera plåten en gång under gräddning. Kakorna ska precis börjat få färg runt kanterna.
  5. Låt kakorna svalna och förvara i en lufttät burk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply