Tuva

Hemgjord ketchup

23 augusti, 2015

IMG_5763
Fick en fråga om hur jag gjorde min egna ketchup och självklart kan jag skriva om det! Den smakar inte som vanlig ketchup och är inte särskilt söt utan mer vuxen och åt det lite bittra hållet. Det bästa av allt är att det inte alls är svårt.
Du behöver:
Två mogna tomater
Fyra mogna körsbärstomater
Två charlottenlökar
Olivolja
Honung
Paprikapulver
Äppelcidervinäger

Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader, dela tomaterna i halvor och ta bort kärnorna, häll på lite olivolja och rosta med den skurna sidan neråt, dela löken i mindre och lägg på plåten. Rosta i ca 20 minuter tills tomat och lök fått lite färg och mjuknat ordentligt. Lägg i en mixer och häll på en matsked olivolja och vinäger samt en tsk paprikapulver och honung. Krydda med salt och peppar. Sen är det klart! Detta blir en ganska liten portion och räcker till ca 4-5 burgare om den används till det, håller i kylskåp i ca en vecka.
IMG_5761IMG_5764

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply