Mat & recept

Hemlagat

15 maj, 2017

IMG_0087Happy monday! Jisses vad helgerna går fort nu, vi är redan i mitten av maj men på grund av vädret känns det ju ungefär som om vi är kvar i mars. Längtar så efter sommaren nu kan jag lova.

Min plan den här veckan är att laga lite mer mat, det har ju inte blivit så mycket med det på sistone på grund av sjukdom, matvägrande barn och allmän icke ork. Men nu ska det bli ändring hoppas jag.

Har i alla fall lite mer inspiration i huvudet som jag tänkte bjuda er på, dessutom tipsa om hur du gör de absolut godaste köttbullarna! Köttbullar är en sån där grej som jag kan äta superofta utan att tröttna på. Men det måste vara hemmagjorda eller på restaurang, klarar verkligen inte av färdigköpta, de luktar liksom fis?! Men tycker det är helt okej att dra ner ambitionen på sina egna köttbullar också, de måste inte vara de bästa du gjort, alltid. Ibland fungerar det utmärkt att bara dra ner salt och peppar och kanske ett ägg i färsen och göra lite större för att spara tid.

Dessa la jag ner lite mera kärlek i. Stekte massa lök i smör som fick åka i, havregryn uppblötta i mjölk, soja, kalvfond, ägg, salt och peppar. Åt dem med en sås jag gjorde i pannan jag stekt i genom att hälla på kokande vatten, grädde, lite mer fond och ett mos på mandelpotatis, bästa potatisen. Så lingon och gröna bönor, himla bra med hemlagad i bland tycker jag.IMG_0088

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply