Mat & recept

Höstens färger

29 oktober, 2015

IMG_6936
Det är så vackert utomhus just nu, när löven börjar bli gula och röda och det bara är lite kallt. De flesta dagarna regnar det inte utan solen skiner, det är frosttäckta gator om mornarna och luften känns krispig och frisk. Det är nu det är som det känns perfekt utomhus och den stickade tröjan känns värmande mot huden.

Inspirerad och uppfylld av hösten och rotfrukterna som finns nu skapades denna enkla sallad. Hittade fantastiskt fina morötter i affären i flera olika färger. För visst äter en med ögat ändå.
Hyvla morötterna med osthyvel och häll på en dressing av olivolja, citron och apelsinjuice och lite ättika och låt marinera. Blanda sen i två deciliter kokta belungalinser och halverade körsbärstomater, även de i olika färger. För extra crunch är det gott med lite m och njut av både färgen och smaken.
FullSizeRender-2
IMG_6938 IMG_6940 IMG_6941

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Färgglad sallad – Tant Tuva 5 november, 2015 at 17:14

    […] när jag gör sån här mat, fast varför det egentligen? Den här salladen är en takeoff på morotssalladen med linser och färgglada tomater som jag skrev om tidigare. Denna innehåller egentligen samma saker fast är […]

  • Leave a Reply