Mat & recept

Laxmacka!

7 september, 2015

IMG_5523
Ibland är det inte ens jag som orkar laga mat och då är det bra med några snabba favoriter på lager. Förutom snabba sallader och soppor som jag ofta slänger ihop på en kvart så är mackor något jag vurmar lite extra för.

Att äta mackor känns typiskt svenskt på något vis, det finns en förkärlek för det i många kulturer men det är något med den klassiska räkmackan eller i det här fallet laxmackan som är extra fint tycker jag. Så hur gör en då när en inte äter gluten? Svaret är tyvärr att baka eget bröd, det kan tyckas komplicerat och tidskrävande men saker som är värda något på riktigt är ju ofta just det. Alternativet är att bygga mackan på ett salladsblad och det går faktiskt minst lika bra. Men du går ju miste om mackkänslan förstås.

Såhär bygger du vår variant:
– Glutenfritt bröd, tex det här med valnötter eller dessa frallor.
– Smör, gärna extrasaltat bregott
– Babyspenat blad eller annan go sallad
– Skivade körsbärstomater
– Mjukkokt ägg(7 1/2 min blir bäst), ett per macka går det åt
– Grovhackad kallrökt lax, ta rejält
– En sås av crème fraiche, majo, citron, dijon och örter (gräslök och dill)
– Finhackad rödlök

Ät framför teven tillsammans med ett glas bubbelvatten och middagen är serverad!
IMG_5524

IMG_5522

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply