Bakning & recept

Linshummus

21 mars, 2016

IMG_8121Har ni testat linshummus som variation på vanlig någongång? Det rekommenderas verkligen och vanlig hummus går ju att variera en del också förstås. I denna har jag skippat vitlök men det går såklart att ha i. Den är gjord på gröna ekologiska linser som är jättenyttiga och goda och pumpakärnor som innehåller massor av järn, magnesium, zink och e-vitamin och ger en riktig vitaminboost! Hummus är bra för om en inte vill äta kött dessutom, god att värma i micron också som variation på kall.

I mixen hamnade:

  • 1 tetra ekologiska gröna linser
  • 2 matskedar pumpakärnor
  • 1/2 deciliter vatten
  • 1 liten knippe persilja
  • 1-2 teskedar tahini
  • 1-2 matskedar olivolja
  • citronsaft
  • lite flytande honung
  • örtsalt och svartpeppar

Sen skopade jag ut allt i en skål och finjusterade med citronen, saltet och så.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply