Mat & recept

Linssallad med ugnsrostade morötter

2 juli, 2015

I dag var det så himla varmt att jag egentligen inte var sugen på varm mat utan sallad men eftersom jag hade planerat att göra något åt alla morötter vi har hemma så fick det bli någotslags mellanting. Nämligen en halvljummen sallad med ugnsrostade morötter och linser.IMG_4329Ett knippe morötter sköljdes och ansades och lades i en form, på åkte timjan från balkongen (så härligt att ens skriva detta!), salt, en klick smör och ekologisk rapsolja. Sen i fick det vara i ugnen en bra stund på 200 grader tills de vart mjuka (sista 5 åkte grillvärmen på och temperaturen upp).IMG_4332En tetra linser sköljdes (Ni vet att tetra är bättre än konserv? Bra.) och en massa persilja hackades. En dressing på olivolja, rapsolja, dijonsenap, citronskal och saft blandades med salt+peppar.IMG_4347Det gröna från två salladslökar hackades och stark prästost smulades på. Sen togs morötterna ut och delades i mindre bitar innan allt blandades + smöret från formen.

Och tadaaaa! Middagen är serverad. En rätt i sin helhet om en äter med tex en klick yoghurt (det gjorde vi) och bröd eller som tillbehör till köttfärsbiffar/lax/kyckling/mer grönt. Gott, miljösmart och allt sånt, det är ju trots allt Miljöpartiets dag i Almedalen för den som håller koll på sånt.  Min ”secret crush” på Friddan blev knappast mindre om jag säger så, men det gör jag nog inte.
IMG_4356

IMG_4357

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply