Bakning & recept

Mango-och gojibärsbollar

8 november, 2015

IMG_7051Lovade att ge er receptet på mina mango-och gojibärsbollar som jag bjöd mina kollegor på förra helgen och här är dem. Det är en slags råbollar likt andra som börjat dyka upp med nötter och torkad frukt. Dessa försöker inte alls likna chokladbollar utan har smak av mango och gojibär (som förövrigt är en tiptop kombo i typ smoothie).

De är nästan helt rå om en inte använder skållad mandel som jag och fria från gluten och laktos och är även helt veganska. De passar jättenbra som alternativ till småkakor eller liknande eller ett litet mellanmål.

Det här behövs:
190 g torkad uppblött frukt, i det här fallet mango och gojibär, typ mest mango
15 g kokosolja
30 g mandelmjöl
30 g cashewnötter
en nypa vaniljpulver
30 g mandel
50 g kokosflingor
Gojibär, kokos och pumpakärnor att rulla i

IMG_6982
Såhär gör du:
Blötlägg mango och gojibär i rikligt med vatten i ca 6 timmar eller över natten, låt rinna av och mixa hyffsat slätt med kokosoljan. Lite bitar för förstås inget, hacka nötterna om ni som jag vill ha lite bitar. Annars mixar ni ner de också, ha i vaniljpulver och kokos och blanda runt till en jämn smet. Ställ kallt och rulla sedan till bollar och täck dem i en blandning av kokos, hackade gojibär och hackade pumpakärnor. Förvara gärna i frysen och ät iskalla, det är godast!

IMG_6986

IMG_7053 IMG_7054

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mango-och kokosbollar – Tant Tuva 25 januari, 2017 at 16:27

    […] på torkad mango, torkade gojibär, cashewnötter och kokosolja, helt råa och utan vanligt socker, en liknande variant finns faktiskt här! De är dessutom sådär härligt sötsyrliga och […]

  • Leave a Reply