Bakning & recept

Mango-och kokosbollar

25 januari, 2017

IMG_9548Jag tror att jag har fått dille på gojibär! Har insett att jag äter det nästan varje dag, ja ibland två gånger per dag. De är ju så himla goda och nyttiga så varför inte? Som föräldraledig är det skönt att ha något snabbt snacks färdigt som ger bra energi, särskilt något som passar till en kopp kaffe att avnjutas när barnet sover.

Har ju skrivit om mina chokladbollar förut men dessa är istället gjorda på torkad mango, torkade gojibär, cashewnötter och kokosolja, helt råa och utan vanligt socker, en liknande variant finns faktiskt här! De är dessutom sådär härligt sötsyrliga och krämiga.

Ingredienser
– 2 deciliter naturella cashewnötter
– 1 deciliter torkad mango
– 2-3 matskedar gojibär
– 1 kryddmått vaniljpulver
– 1 kryddmått salt
– 1-1/2 deciliter kokosflingor
– 2 matskedar kallpressad kokosolja

Såhär gör du:
Blötlägg cashewnötterna i vatten i minst 3 timmar i rikligt med vatten. Blötlägg mangon och gojibären tillsammans i cirka 1 timme, häll av vattnet noga och mixa den torkade frukten med vaniljpulver, salt och kokosolja till en jämn smet. Häll av vattnet till nötterna och skölj noga, mixa dessa tills de bara är små bitar (om du inte vill ha helt helt släta bollar), jag föredrar dock lite bitar i. Blanda nötterna med den mixade frukten och ungefär hälften av kokosflingorna.

Ställ smeten i kylskåpet för att stelna och rulla sedan små bollar som du rullar i kokos, förvara i kylen i 4-5 dagar eller frys in i påsar och ta fram vid behov. De tinar på 10 minuter om de är små!

IMG_9551

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply