Mat & recept

matlådeprepp

8 november, 2016

img_9040

Hej på er! Blev en lite ofrivillig paus härifrån, eller ja den var väl högst frivillig egentligen men inte direkt planerad. Har så mycket i huvudet just nu som jag skrev tidigare. Har mer fokus på att få i mig mat än just vad det är för mat vilket jag egentligen inte mår särskilt bra av. Är glad de dagar jag faktiskt orkar laga ordentlig mat eller få med mig en vettig matlåda hemifrån. Har insett att jag ju äter även lite ”tristare” varianter på mat på jobbet eftersom jag saknar orken att gå och köpa något annat om det finns. Så bra grej att lura sig själv att äta lite bättre grejer helt enkelt.

Det här är en standardlåda hos mig som jag slänger ihop på nolltid och den består av:

  • Bladspenat / ruccola eller andra gröna blad (massor som jag trycker ner i lådan)
  • Ett gäng goda tomater, helst bara delade en gång så att de inte blir vattnigt
  • Gurka i stavar
  • Gojibär
  • Valnötter
  • Pumpa-och solroskärnor
  • Fetaost

Sen är det bara att lägga till valfritt protein och kanske någon kolhydrat om det behövs. Det går att variera i det oändliga men sånt som är enkelt är, ett paket kalkon, ett kokt ägg, en liten burk tonfisk eller en halv burk keso. Sen så om jag orkar kokar jag lite quinoa eller mathavre till men annars blir det en extra frukt eller macka på eftermiddagen bara.  Toppen är om en har lite olivolja på jobbet att drizzla på. Det här är typ basvaror för mig som alltid finns hemma men det är ganska lätt att variera eller anpassa efter vad som finns, det viktigaste är att basen består av grönsaker och goda och nyttiga frön tycker jag, de gör halva jobbet.

Har ni matlåda med er och vad lagar ni när inspirationen tryter?

img_9039img_9041

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply