Mat & recept

Matlådetips!

17 mars, 2016

IMG_8090

Brukar ni ha med matlåda på jobbet till lunchen? Det brukar jag, nästan alltid. Kalla mig snål men jag vet vad jag får, det är bra råvaror + att jag håller kostnaderna nere. Vi brukar laga rätt okomplicerade rätter i veckorna som passar rätt bra till matlåda så det brukar inte vara några problem att värma dem. Men ibland så hinner eller orkar en inte laga mat och då finns det några knep. För det första så rekommenderar jag alla att handla lite mer på helgen så att något åtminstone finns hemma och för det andra, gör det inte svårare än vad det är. Jag brukar se till att få ner något protein, typ böner, linser, ost, ägg. Grönsaker, gärna lite tuggigare som broccoli, morot, kål eller liknande och någon fettkälla i form av olivolja, avokado, nötter och frön. Sen är det liksom klart och du kommer att tacka dig själv vid lunchen!

Här är dagens lunchlåda som innehöll:

  • broccoli och grönkål masserad med olivolja och salt
  • kikärtor med purjolök och citron
  • blandad sallad
  • valnötter
  • sesamfrön
  • 1/2 avokado
  • parmesan
  • 2 kokta ägg vid sidan av

IMG_8088IMG_8086

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply