Bakning & recept

Mazarinkaka

22 juli, 2015

IMG_5093

Mazariner är typ det godaste jag vet och jag fikar gärna det när jag är ute, trots att de oftast kommer med ett mördegskex som förstås innehåller vetemjöl vilket ju är trist. Men om en som jag gillar mazariner kan en tänka sig att en även gillar mazarinkaka? Så bra att den då inte innehåller gluten alls! Den här kakan är mer lik en katalan men utan nötter och med massvis med hallon.

Riv 200g fin mandelmassa och 3 stora potatis (6-7 färskpotatisar), blanda med 3 ägg, 75 g smält smör, 1/2 dl råsocker, 1 tsk vaniljpulver, 1 kryddmått kardemumma och 2 msk potatismjöl till en jämn smet. Grädda i 175 grader i 35 minuter.
Blanda ett gäng mosade hallon med florsocker till en tjock konsistens och bred över kakan när den svalnat. Ät med vispad grädde och ännu mera hallon

IMG_5094

IMG_5095

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply