Åt en så himla god färssås hos med mina barndomsvänner för några dagar sen, vi hade en liten barnfri tjejmiddag där vi bland annat pratade gamla minnen, mat och uppfostran (vi har känt varandra i cirkus 25 år). De äter båda mest vegetariskt (en vegan och en flexitarian) och vi diskuterade det här med ersättningsprodukter för kött. Jag som är köttätare (hehe låter så djuriskt) tycker ju inte alls att sojafärs smakar som kött men för den som inte äter kött alls är det nästan som att äta det.
Jag tycker det kan bli svårt att bjuda en köttätare som är skeptiskt till sådana produkter på just soja/quornfärs eftersom de aldrig kommer smaka likadant däremot bjuder jag gärna på vegetariskt där grönsakerna får glänsa för sig själva. Jag tycker däremot att det kan vara ganska gott som variation, för såsen får en helt annan smak och konsistens som jag kan tycka är riktigt god emellanåt. Oumph däremot kan ha en väldigt kycklingliknande konsistens och jag vet vegos som inte klarar av att äta det just pågrund av det.
Vad tycker ni om ersättningsprodukter för kött och kyckling?
3 Comments
Soyafärsen är tyvärr inte någon favorit hos mig heller. Äter gärna vegetariskt men precis som du gärna med grönsaker som huvudråvara då … och halloumi, alla varianter av halloumi går hem hos mig??
Ja halloumi är såå gott och funkar till typ allt! 😀
Upplever tyvärr någon bismak av soya- och quornfärs så försöker också hitta alternativ där grönsakerna får göra sitt.
Håller med ovanstående att halloumi är himla tacksamt!