Mat & recept

Mina godaste hamburgare!

21 juli, 2015

IMG_5079
Foto 2015-07-20 20 45 11
Vill ni veta hemlisen till världens godaste burgare som alltid får beröm? Klart ni vill! Det är faktiskt inte så himla svårt som en kan tro. Börja med att köp grovmald färs, ekologisk ska det vara och gärna svensk och från gräsätande djur, annars är det valfritt. 500 gram räcker till ca fyra burgare men det slinker lätt ner två per person (tänk på det). Sen behöver du vanligt salt, lite olja och en grill.

Ta ut färsen ur paketet och dela den i fyra delar, ställ varje bit upp och se till att fibrerna är vertikala. Det vill säga att trådarna står rakt upp och inte ligger ner. Häll sedan på salt, ca 1 kryddmått per bit och platta till och forma, på så sätt blir de sugersaftiga och jättegoda utan krångel. Låt ligga i minst 5-10 minuter för att de ska bli fasta.
IMG_5080
IMG_5086
Tänd grillen – vänta in den perfekta glöden och är du som jag så grillar du själv (istället för att låta en karl sköta det och mysa över att känna sig primitiv och bränna allt när ölen intas). Skämt å sido. Innan du lägger ner dem så pensla varje burgare med lite lite olja och grilla tills köttsaften börjar sippra ut, då vänder du och väntar lika länge igen (då är det klart)!. Slå in i folie en stund för att inte köttsaften ska rinna ut direkt när du äter.

Servera med grönsaker, hemgjord dressing på majo, ketchup, senap, salt och salt och smörgåsgurka och ät! För den som inte äter kött? Då rekommenderar jag att ni grillar en portobello, eller en halloumi om ni äter sånt, blir också himlans gott!  Men en burgare är ju vad den är och innehåller kött förstås.
IMG_5085

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply