Frukost

Morrnmorrn

7 november, 2015

IMG_7026
Äntligen lördag och helgfrukost! Kan vara så offatbart trött på just fredagar, typ som att kroppen vet att den äntligen får sova ut och en bara vill somna-somna-somna. Tog trots motstånd mig ut på lite aw Nöjesguidens fredagsfest på Anglais med några vänner. Och trots att vi bara stannade nån timme så var det himla fint att komma ut. Sen mötte jag upp M och åt hamburgare på Käk i Hornstull som tyvärr inte var någon hit, alltså väldigt ospeciellt men ändå typ dyrt för burgare? Ni vet lite slaffs och ja (så inga kort togs). Sen såg vi en film och somnade i kapp i soffan.
IMG_7028Så i dag vaknade vi liksom kvart över åtta? Helt utsövda och redo för frukost hehe. Så här fint hade vi dukat när regnet smattrade utanför på rutan. Jag åt yoghurt (naturell och grekisk blandad) med blåbär, vaniljpulver, mandlar, pumpakärnor, kokos, mullbär och gojibär och chiafrön (tror det var allt?). Nej juste slängde även på ett gäng bipollen. Plus två mackor av ett rågbröd helt fritt från vete (halleluljea!).  Undviker ju vete så mycket som det går men råg har jag inga problem med och har länge letat efter ett sånt bröd. Detta är dessutom väldigt gott och saftigt. Pastej och messmör hade jag på som är två väldigt goda och järnrika pålägg!
IMG_7022M åt som vanligt kvarg blandat med yoghurt och müsli, valnötter, russin och pumpakärnor och fick också mackor fast med pastej och ost. Sen drack vi kaffe, juice och vatten och bläddrade i varsin tidning. Jag läste näst senaste alltommat och M bläddrade i King, typ lite lagom könsstereotypt.  Och det var vår lördagsfrukost det.

Nu ska vi bege oss till gymmet en stund innan vi åker och hälsar på lite släkt. HösIMG_7025

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Astrid 8 november, 2015 at 06:04

  Mm, leverpastej är ju så gott! Men har du något tips på en ’bra’ leverpastej? Tycker alltid det är så mycket tillatser i..

  Jag brukar inte baka glutenfritt så ofta men när jag gör så tänker jag på dig, haha! Och nu har jag två recept jag ville tipsa dig om, som jag testat nyligen 🙂 Nämligen
  1) Detta kesobröd: http://supermat.devote.se/blogs/30049240/kesobroed.htm
  och
  2) Dessa frallor: http://www.greenkitchenstories.com/gluten-free-vegetable-buns-amsterdam/

  Kesobrödet smakar nästan lite ostigt och är såå saftigt och gott! På recept nr 2 testade jag de med banan och spenat och de blev faktiskt över förväntan! Förvånansvärt fluffiga och med hård yta, vilket jag gillar 🙂

  • Reply Tuva 11 november, 2015 at 17:39

   Eller hur! Egentligen inte, försöker köpa eko om det finns, annars blir det arbogas skivbara. Tack för tipsen 😀

  Leave a Reply