Frukost

näringsbombad gröt

30 december, 2016

img_9349Har en liten sjukstuga här hemma och har därför inte ens hunnit kika åt bloggen. Alla tre är hemma med hosta och halsont och då är det extra viktigt att fylla på med mat som ger både näring och energi. Ni vet inga tomma kalorier som ens föräldrar alltid sa (är ju alltså förälder nu, förstår inte det haha). Då är den här grötkombon extra bra eftersom den både är mild och fylld med bra kalorier.img_9350Gröten är kokad på ekologiska havregryn med hälften mjölk och hälften vatten vilket gör den extra krämig och god. Sen är den toppad med banan, valnötter, kokos och kakaonibs.

Banan som är lagom mogen och tillför sötma och innehåller massor av näring. C-vitamin är viktigt är kroppens försvar mot fria radikaler. De höga innehållet av kalium i banan hjälper till att återställa elektrolytnivåerna i kroppen vilket är extra viktigt när en är sjuk och förlorar vätska pga feber eller liknande.

Valnötter tillför god beska och crunch och innehåller ett högt innehåll av omega-3 som behövs för att reparera kroppens celler och stärka immunförsvaret. Ett högt innehåll av E-vitamin (som är en antioxidant) skyddar kroppens celler. Även valnötter är rika på kalium.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply