Mat & recept

Nektarinkaka och recept

13 juli, 2015

IMG_4781
Jag vet inte hur det är med er men jag älskar att läsa recept, lära mig att kombinera nya ingredienser tillsammans och nya tekniker för att uppnå nya resultat. Men jag har så otroligt svårt att följa dem till punkt och pricka, det är nästa omöjligt.

Men när jag i går skrev att jag bakade en nekatarinkaka från Green kitchen stories ja då gjorde jag faktiskt det, och det enda jag lyckades ändra i receptet var nämligen att byta ut ingefära mot kardemumma och rabarber mot nektarin. Den här kakan innehåller varken vanligt mjöl (är alltså glutenfri) eller vanligt socker utan honung och är så god! Inte alls sådär jättesöt utan väldigt god, med mycket smak av frukt! Som M sa när det började dofta i köket, det börjar kakkurra!

Följer ni recept eller har ni också tvång att ändra om?

IMG_4759

IMG_4761

IMG_4764

IMG_4767

IMG_4787

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nektariner och semesterslut – Tant Tuva 2 augusti, 2015 at 13:34

    […] i smoothien, i salladen eller grillad till halloumi eller ja i kakan som jag bakade förut som ni hittar här. De är så goda helt enkel, tur att de är i säsong […]

  • Leave a Reply