Café- & restaurangtips

Oumph

30 augusti, 2016

IMG_8700
Har ni ätit Oumph någongång? Ett nytt vegetariskt protein gjort på sojabönor som ska vara helt annorlunda i textur och konsistens. Det vill säga mer likt kött eller kyckling än till exempel quorn. Jag smakade det ganska nyligen när jag och M efter en dag på stan var trötta och bestämde oss för att äta lunch på Vigårda.

När vi var där innehöll deras vegoburgare just oumph, grillade grönsaker och fårost. Kan tillägga att den var ganska god men det mest spännande var ju faktiskt konsistensen på själva oumphen. Jag har hört att vissa veganer och vegetarianer har svårt för det just eftersom de tror att de äter kött. Vad jag förstått så är det i sig ganska smaklöst men eftersom de kan kryddas enligt konstens alla regler så kan de också smaka, ja väldigt likt kött. Den här varianten var mer lik kyckling och det var typ svårt att veta vad jag åt, en rätt märklig upplevelse ändå. Men eftersom vi ständigt letar alternativ till kött som är både klimatsmarta och hälsosamma så tackar jag och tar emot.

Tips om ni går till Vigårda är förstås att ta deras sötpotatispommes som också är nya på menyn!
IMG_8704 IMG_8705

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply