Mat & recept

Pasta med tomater och fetaost

15 augusti, 2016

IMG_8591Måndag och ny vecka. Kanske är ni lite extra trötta precis som jag? Det här med att vara gravid och trött går i perioder tycker jag och vissa dagar känner jag mig hög på energi och andra dagar väldigt väldigt låg. Antar att det bästa är att lyssna på kroppen och vila. Men visst är det svårt när det är så mycket än vill göra? Men måndagströttheten kan ju drabba fler än oss gravida såklart.

Har på sistone ätit lite mer och andra sorts kolhydrater än vanligt, så här kommer lite otippat ett pastarecept från mig. Svingott är det dock och går att göra med tillexempel bönpasta eller zucchini om du som jag i vanliga fall undviker snabba kolhydrater. Snabbt går det dessutom och passar därför extra en lite segstartad måndag som denna.

IMG_8588Till 2 portioner behövs:
1 paket fetaost ca 150 gram
1 ask körsbärs/cocktailtomter, gärna i olika färger
2 charlottenlökar
1 kruka basilika
2 portioner ekologisk spagetti eller annan pasta
2 ägg
2 matskedar riven parmesan
1 grönsaksbuljongtärning, gärna lantbuljong
Olivolja, salt och peppar, chiliflakes

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs under tiden finhackad charlottenlök i lite olivolja tillsammans med lite chiliflakes och tillsätt hälften av basilikan inklusive stjälkarna som du hackar. Grovhacka tomaterna och tillsätt 2/3 av dem, spara resten till garnering. Knäck äggen i en skål och ha i riven parmesan och smula ner 2/3 av fetaosten, salta och peppra och vispa samman allt. När pastan är nästan klar häller du i pastan i stekpannan, lite av pastavattnet och smular ner buljongen. Ta av stekpannan från värmen och sänk till ettan. Vispa ner ägg/ost blandningen och rör runt tills allt blir krämigt. Ibland behöver du värma på lite på låg värme för att det inte ska bli för kletigt men värmer du för mycket blir det mer ”äggröra”.

Servera med resten av den grovhackade basilikan, tomaterna och resten av fetaosten.
IMG_8589 IMG_8590IMG_8590

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply