Tuva

Rawfood aw!

6 februari, 2016

Känner att jag sakta men säkert börjar komma tillbaka till inspiration och matlagning. Allt börjar med en grön drink och tankesättet att inte förändra allt på en gång. Att inte gå från inga grönsaker till bara grönsaker utan att byta ut och skapa en ny vana varje vecka. Det är så mycket enklare, att vara tacksam för de gånger en faktiskt tränar istället för att ha för höga mål som du ständigt misslyckas med att nå upp till.

I går smygöppnade ett rawfoodställe på vårt kontor (som bara det är lite speciellt), kan visa er någon gång. Det är det bästa som kunde öppna där tycker jag, jag älskar ju grönsaker och är helt inne på vegospåret just nu. Har inte ätit så värst mycket kött den senaste tiden kan jag berätta. Det hade ordnat en aw och bjöd på massa goda rawfoodrätter som vi fick smaka. Och allt var såå gott. Låt oss kolla!

Först har vi morotssoppa med kokos som även innehöll massor av chili och ingefära, en riktig kick! Dessutom var den toppad med massa god koriander som jag är smått förälskad i!

IMG_7683 IMG_7684Det hela var som en lite buffé och nästa rätt på tur var en basilikapasta med rödbetsaioli och ett frökex, själva pastan var gjord av kelpnudlar som jag bara ätit någon gång tidigare men blev helt fast i *måste-köpa-igen*. Så god konsistens och hela rätten var verkligen perfekt balanserad.IMG_7685IMG_7689Sen var det morötter med en mandeldipp, allt var i miniformat och perfekt mingelmat som går att hålla i en hand tillsammans med ett glas. Jag åt så många smakprover att jag inte behövde middag sen haha, men allt var så himla gott!IMG_7686 IMG_7687Efterrätterna var också helt fantastiska, särskilt den här frysta ”cheesecaken” som var superlen och den godaste rawfoodefterätten jag smakat.  Har ju provat mig på liknande förut men tror det var innan jag började blogga för hittar inte receptet. Har inte en tillräckligt kraftfull mixer för att få det tillräckligt slätt men minns att den tårtan gick åt snabbare än princesstårtan! Nästa födelsedag kanske jag har ett helt rawfood kalas.IMG_7690 IMG_7691 IMG_7692Sist ut var en chokladmousse som var otroligt krämig och slät med kakonibs (så gott), kokos och hallon. Ett himla bra avslut!IMG_7694 IMG_7696Och här har ni Ida själv som lagar all mat, blev väldigt inspirerad av allt hon berättade om rawfood och hur hon såg på det. Insåg att jag har en ganska lik inställning till saker, att det inte bara går att byta ut maten när en väl börjat utan att det speglar av sig på allt annat än gör. Om innehållet i maten blir viktigt blir även innehållet i krämer, smink och hudvårdsprodukter det, hur kläderna är tillverkade, hur ens eget liv påverkar miljön osv. Det blir också mycket viktigare att vårda insidan och utsidan och ta hand om själen. Ja kanske låter det helflummigt men det är som ett helhetstänk att landa i, att inse att det är ju såhär en ska tänka.

Så i dag tänkte jag göra rawfoodbollar till fika *inspirerad*IMG_7699

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply