Bakning & recept

Recept på chokladbollar

21 februari, 2016

IMG_7903

Hej! Hoppas ni har en skön söndag, det har jag. Är precis hemkommen från en härlig promenad i solen och har hunnit handla för veckan, städa och rensa här hemma och ätit god lunch på Finefood. Och igår tillbringade jag precis hela dagen på Ikea av någon anlednig, har så svårt att bara gå in och ut ni vet. Utan det blir hela rejset med köttbullar, fika med kaffe och kanelbulle och gå igenom alla utställningar och titta på precis allt. Vidrigt? Ja men också rätt mysigt.

Nåväl som en säger. Jag skulle ju faktiskt skriva ett recept på mina goda chokladbollar med dadlar och chiafrön.

Du behöver:

  • 2 deciliter cashewnötter (jag blötlade mina över natt och det är bra att göra om din mixer är dålig som min)
  • 10 mjuka dadlar
  • 1 stor matsked kokosolja
  • 1-2 matskedar chiafrön beroende på hur lös smeten blir
  • 1 deciliter kokosflingor + till att rulla i
  • 1/2 – 1 deciliter rå kako beroende på hur stark smak du vill ha
  • en espresso

Gör såhär:
Häll av vattnet av nötterna om de varit i vatten, mixa med urkärnade dadlar och kokosolja länge tills det blir en jämn smet utan allt för mycket bitar. För över allt i en bunke och blanda försiktigt i kakaon och espresson. Gott med vanilj också men jag skippade det den här gången. Ha i kokosflingor och blanda runt och ha i chiafrön beroende på hur fast smeten är. Ska vara ungefär som vanlig chokladbollssmet. Ställ smeten kallt i ca 30 minuter. Rulla sedan till små bollar som du rullar i kokosflingor eller kakao. Ställ kallt, supergoda till en kopp kaffe!

IMG_7902IMG_7907IMG_7900

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply