Tuva

Sallad med blåbär och fetaost

10 mars, 2016

05032016-IMG_8023Det har känts rätt kallt med sallad men nu när solen börjar titta fram igen så blir det mer okej, annars kan en ju alltid värma sig med en kopp te. Fördelen med att äta sallad, eller rå mat överhuvudtaget är att näringsämnena bevaras till fullo och det är lättare för kroppen att ta upp vitaminer, mineraler och antioxidanter. Men det är också ganska ”hårt” för kroppen att bryta ner grova grönsaker, den får jobba lite mer för inte allt för mycket näring. Så kom ihåg att addera ordentligt med olivolja, ost, nötter eller avokado!

Här är en supergod blandning av:

  • Mixsallad med bland annat mache
  • Blåbär
  • Fetaost
  • Gurka som jag spiralat. Har denna från Kitchentime som är väldigt lättanvänd.
  • Rödkål
  • Sockerärtor
  • Pumpakärnor

Sen massor med olivolja och citron!

05032016-IMG_801705032016-IMG_8024

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply