Mat & recept

Sallad med sparris, melon och fetaost

19 augusti, 2015

IMG_5776Jag och M försöker ju äta lite mer vegetariskt och mindre kött i allmänhet och just på sommaren är det himla enkelt. Kanske är en sallad inget för en hungrig novemberkväll men funkar utmärkt en sensommarkväll i augusti. Den här salladen är dessutom matig och fullproppad med nyttigheter och mycket protein från fetaost och cannellinibönor. Vi öppnade rätt och slätt kylskåpet och tog vad vi ville ha i men tanken var att göra en sallad med nykokt sparris.
IMG_5778
Det här hade vi i:
Ett knippe lättkokt sparris, halverade
Två morötter som vi hyvlade med osthyvel
En halv salladspåse med bland annat spenat och ruccola
En kvarts minivattenmelon i tärningar
200 gram fetaost i tärningar
En burk väl sköljda cannellinibönor
En liten punkt persilja, fin och grovhackad
En halv dl rostade solroskärnor
Några romansalladsblad i mindre bitar

I dressingen hade vi vit balsamvinäger, olivolja, honung, dijonsenap, persilja och en hackad charlottenlök. Avokado hade varit gott i men den glömdes helt enkelt bort. Servera gärna med en skiva hembakat bröd med färskost (för att det är gott), inte för att det egentligen behövs.
IMG_5779
IMG_5780
IMG_5781

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply