Mat & recept

Sallad till grillat

27 augusti, 2015

IMG_5862
Hur gott är inte grillat? Vi hittade finfint ecokött på ica som vi la på grillen men det är ju faktiskt inte något att skriva om. Det är ju bara salt och peppar och massvis med värme från vår egna gasolgrill.

Nej vad som är den riktiga stjärnan i den här måltiden är ju salladen som en har till. Plus eventuellt örtsmör med persilja, timjan och oregano. Sallad kan göras på världens tristaste sätt och hur gott som helst. Ambitionsnivån och mängden grönsaker bestämmer du själv men jag gillar krisp, färg och massvis med ost. Ica råkar även ha en trevlig ekosallatsmix med lila och gröna blad vilket jag tycker är himla fint (och gott givetvis). Dessutom gillar jag att addera följande:
– mogen avokado
– riktigt tunnskivad morot
– ekologisk ruccola, smakar mycket mildare än icke-eko
– ett gäng riktigt röda tomater utan kärnorna, det blir för blött
– ett litet paket fetaost
– grovhackad persilja
– så mycket färskmalen svartpeppar dina smaklökar tål
– flingsalt
– mild olivolja och saften från en citron
– ett drizzel av honung

IMG_5863
IMG_5864
IMG_5866
IMG_5867
IMG_5868
IMG_5870

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply