Mat & recept

simpel linssallad

18 januari, 2017

IMG_9523Jag gillar verkligen linser, dem är så himla enkla (och goda) att laga mat med. Dessa är en liten lyxigare variant som kallas beluga linser, ja faktiskt efter kaviaren eftersom de är som små svarta pärlor. Linserna innehåller massor av nyttigheter, protein och kostfibrer och håller en mätt länge. Den här sorten håller ihop extra bra när de kokas och passar därför lite extra bra en i sallad som denna.

Till denna goding behövs:
2 deciliter kokta svarta linser
1 påse ruccola
1 ask tomater, gärna i olika färger
1 stor kvist bladpersilja
1 paket fetaost
Saften från 1/2 citron
1 tesked dijonsenap
1 tesked honung
Olivolja, salt och peppar

Det är ju som ni ser knappt ett recept. Men trixet är att koka linserna utan salt och sedan blanda dem med dressingen som du gör av citron, senap, honung, olja och salt och peppar när de fortfarande är varma. Sen är det bara att skära upp resten av grönsakerna och äta opp, vi åt detta med ugnsrostad sötpotatis och rödlök vilket var himla gott!

IMG_9522

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Carolina 18 januari, 2017 at 19:49

    Ser jättegott ut! Till hur många räcker detta receptet ungefär?

    • Reply Tuva 19 januari, 2017 at 16:41

      2-4 personer beroende på om man har något till eller inte 🙂

      • Reply Carolina 24 januari, 2017 at 00:57

        Lagade den idag, serverade med sötpotatis o rödlök precis som du skrev om. Fantastiskt gott, fick mycke beröm från mina vänner också. Tack för inspirationen 🙂

    Leave a Reply