Tuva

smoothiebowl

9 februari, 2017

IMG_9671
Denna goda skål är full med nyttigheter som gör än glad, dessutom är den väldigt fin och vi eller åtminstone jag äter verkligen med ögat. Tricket för att få till en riktigt god smoothiebowl tycker jag är att ha i ingredienser som gör det lite tjockare så att det får plats mer topping på. Ibland är jag verkligen sugen på en smoothie som går att dricka men den här är superkrämig, tack vare att jag har både cashewnötter och fryst banan i.

IMG_9673
Tog inga mått när jag gjorde den och tror det är lättast att känna sig lite för beroende på hur krämigt det ska bli och vad en har hemma men ungefär såhär:

  • en näve frysta hallon
  • en näve frysta blåbär
  • en liten fryst banan i bitar
  • en skvätt iskallt vatten
  • två stora skedar kvarg
  • en liten skvätt naturell yoghurt
  • en nypa vaniljpulver
  • en liten näve naturella cashewnötter
  • två mjuktorkade aprikoser

Sen var det bara att låta bären tina lite och mixa, mixa, mixa. Jag körde smoothieprogrammet på min mixer två gånger och då blev den helt perfekt och krämig, lite som en perfekt yoghurt. Det räckte till 3-4 skålar men förstås beroende på hur mycket du tar. Toppade jag med färska jordgubbar, granola, kokos och chiafrön. Tyvärr var jordgubbarna svintråkiga men de har ändå börjat dyka upp i affären, lite trist men blir nog inga fler köp av dem just nu.

IMG_9675

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply