Bakning & recept

Snabblunch

11 oktober, 2015

IMG_6633
Jag älskar helgluncherna hos oss, när en tagit det lugnt, kanske hängt på stan, träffat en vän eller bara suttit i soffan och läst. Då äter jag sånt som är gott, nyttigt och bra. Oftast blir det en värmande grönsakssoppa och ägg eller sallad med kyckling, fisk eller vad vi nu har kvar i kylen från veckan.

Men om en inte orkar laga mat då? Vad äter en då? Pasta och pesto? Neee, då kokar jag två ägg och två potatisar, häller upp spenat, tärnar fetaost och tomater och häller på lite olivolja och citron.

Är jag mer hungrig så kokar jag tre och ungefär så enkelt är det, men det gäller ju att ha bra grejer hemma förstås så det här handlar jag alltid hem och ser till att det finns:

– Goda tomater, gärna körsbärs eller romantica
– Babyspenat eller annan go sallad på påse
– Ekologiska ägg
– Keso eller fetaost eller parmesan, vad du nu gillar
– Potatis eller quinoa, gärna färdigkokt
– Någon go ört, typ persilja, gräslök eller basilika

IMG_6628
IMG_6630
IMG_6632

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply