Frukost

Sommarsmoothie

14 juli, 2015

IMG_4496
Smoothie är typ det bästa jag vet och det är när en kommit förbi de klassiska varianterna med hallon,banan, vaniljyoghurt som det verkligen kan hända grejer. Jag har alltid haft lite svårt för just banan och när jag var liten var bananer det värsta jag visste och jag kunde få allvarliga kväljningar av lukten av bruna bananer. Dessutom smakar ju banan rätt mycket och tar lätt över så därför undviker jag oftast att ha det i om det inte ska smaka just banan.

Det hela började med att jag åkte en del tåg som liten när jag skulle hälsa på min farmor och farfar som bor i Norrköping, och på den sträckan blev jag alltid åksjuk. Många, särskilt på den tiden hade med sig ett gäng bananer som oftast var av den brunare sorten. Det var något med det ständiga illamåendet och den sötaktiga lukten. Lite senare vande jag mig dock vid att äta gröngula bananer och nu går även lite prickiga bra.

Den här smoothien är både krämig och god och helt utan banan tack vare den frusna kokosmjölken! Se till att alltid ha frysta eller kylskåpskalla ingredienser för bästa resultat. Jag brukar oftast ha två kylda och en fryst ingrediens. Så mixa helt enkelt lite vattenmelon, ett gäng jordgubbar och lite kokosmjölk (extra creamy från tetra) och njut.  Jag fryser alltid in små burkar med mandelmjölk, rismjölk eller kokosmjölk att ha till smoothie om jag köper hem det, då blir den aldrig dålig i kylen eftersom den inte går åt.

(TIPS 2!) Supersmarrig vegansk glass utan banan får du enkelt genom att mixa kylskåpskall krämig kokosmjölk, agave, vaniljpulver och frysta hallon!

IMG_4481
IMG_4492

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply frida 14 juli, 2015 at 12:03

  ser supergott ut !
  blev inspirerad och testade men glömde att kokosmjölken var bäst kall, och tycker det är småkrångligt att improvisera utan exakta mått i ett recept men ska definitivt testa igen 🙂

  kram

  • Reply Tuva 15 juli, 2015 at 11:21

   Det funkar ju ändå, jag är så dålig på att skriva upp exakt hur jag gör men ska försöka göra det oftare 😀

  Leave a Reply