I går vaknade jag supertidigt och det är sådana mornar som jag har min egentid, när M sover, allt är stilla och det känns som om ingen är vaken. Då dricker jag mitt kaffe och bara andas i stunden och är som mest kreativ. Klarvaken och skarp och får mina allra bästa idéer. Denna morgon ville min dator av någon anledning göra en 20-minutersuppdatering och jag bestämde mig istället för att baka scones. Glutenfria förstås, det här receptet blir 8 lagom stora bitar, eller 4 om du halverar receptet vilket räcker utmärkt till två frukostätare. Då behöver du:
- 2 dl rismjöl
- 2 dl bovetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 2 tsk pofiber
- 2 tsk fiberhusk
- 2 krm salt
- 2 tsk strösocker
- 50 g smör
- 2,5 dl yoghurt
Gör såhär: Ta fram smör och låt bli rumsvarmt. Blanda rismjöl, bovetemjöl med bakpulver och salt. Ha i pofiber, fiberhusk och socker. Nyp ihop mjölblandningen med smöret tills det blir sandigt och utan större klumpar. Ha i yoghurt och blanda snabbt till en deg. Klicka ut degen i lika stora klickar på en plåt med bakplåtspapper, använd blötta händer så går det lättare. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Ät med smör och lagrad herrgårdsost och var lycklig.
1 Comment
[…] Det bjöds på vanlijchiapudding med lingon och blåbär och en yoghurt/kvarg med torkad frukt, nötter och honung. Tyvärr hann jag ju såklart äta av chiapuddingen innan kortet togs men vad gör väl det? Receptet på sconesen har ni redan fått här. […]