Bakning & recept

Två dagar kvar!

18 december, 2015

Nu är det bara två ynka arbetsdagar kvar julledigheten börjar! Hurra, som jag längtar. Har så svårt att komma upp på morgonen just nu och få tiden att räcka till. Mina dagar består av snooze – frukost i farten – jobb – middag – somna i soffan – snooze. Sen ska en hinna träna, fixa hemma, laga mat, köpa julklappar och underhålla en samborelation hehe. Det är som att tiden går i rekordfart, så lite ledighet ska som sagt bli skönt!

Har kommit in i ett skönt vegoflow den här veckan och tänkte dela med mig av lite inspiration. Det här är en en supersnabb grej som går att variera i det oändliga.

IMG_7302

Sätt ugnen på 225 grader och släng på:

  • skivade potatisar
  • en klyftad rödlök
  • en stor zucchini där du tagit bort kärnorna
  • en kruka basilika
  • ett gäng stora körsbärstomater, halverade
  • en halv ask halverade champinjoner
  • olivolja, salt och peppar
  • vita bönor (efter halva tiden)

När det varit inne i ca 20 minuter och allt börjar bli mjukt så slänger du på en tetra stora vita bönor som du sköljt och låter allt stå inne ytterligare 10 minuter, häll gärna på lite citronsaft och blanda runt. Jag åt med en fetaost röra med örter, citron och turkisk yoghurt och babyspenat.

IMG_7307 IMG_7303

Ett annat tips enligt samma princip är:

  • halverade morötter
  • klyftade potatisar
  • en klyftad gul lök
  • en tetra kikärtor
  • grill/paprika krydda, olivolja

Denna variant åts med stekt halloumi och tsatsiki och var tiptop!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply